Biologisch

Onze biologische lijn

Onze biologische penen zijn afkomstig uit Nederland. De wortelen worden geteeld door onze vaste telers die veel kennis en expertise in huis hebben. Voor de teelt gebruiken we onder andere de rassen Nerac en Norway. Gedurende het proces bieden we onze telers actieve begeleiding met bijvoorbeeld advies en ondersteuning. Voor de teelt van de penen uit de biologische lijn worden geen gewasbeschermers gebruikt.

Kenmerken

Herkomst

Onze biologische penen zijn afkomstig uit Nederland. Voor de teelt van de penen uit de biologische lijn worden geen gewasbeschermers gebruikt.

Rassen

Voor onze biologische teelt maken onze telers onder andere gebruik van de rassen: Nerac en Norway.

Raseigenschappen (smaak)

Onze biologische penen worden gekenmerkt door een lekkere zoetige smaak. De wortel is knapperig, mooi van vorm en kleur en kan goed worden bewaard.

Beschikbaarheid

De vroege penen uit de biologische lijn zijn beschikbaar van juli - september. De bewaar-penen zijn beschikbaar van oktober t/m maart. De bewaarpeen wordt gerooid en gaat vervolgens de koelcel in en de vroege peen blijft in het land en wordt vervolgens gerooid naar behoefte.

Verpakkingen

Versmarkt

10kg netzak, 10kg plastic 1100kg Big bag

Retailmarkt

10kg netzak, 10kg plastic, 5kg plastic, 12x1kg plastic, 10x1kg plastic, 15x1kg in doos, 5kg in EPS (European Pool System), 12kg in EPS (European Pool System), 20kg in EPS (European Pool System)

Industrie

Big bags Los op de auto

biologisch
Dutch