Wij zijn betrokken

We adviseren, begeleiden en ondersteunen

Onze oer-Hollandse wortelen komen fris van het land en gaan de hele wereld over. Ze worden met liefde geteeld, door bekwame telers met een passie voor peen. En dat proef je!

 

Bij de Dutch Carrot Group staan we onze telers bij met goed advies over verschillende rassen, begeleiden we ze bij de oogst en het transport en bieden we ondersteuning met betrekking tot keurmerken of kwaliteitscontroles. Daarnaast beschikt de Dutch Carrot Group over haar eigen koel- en verwerkingsinstallaties die in heel Nederland te vinden zijn. Op deze manier kunnen we onze afnemers altijd voorzien van informatie en kwaliteitsproducten, en bieden we onze telers een sterke afzetmarkt zowel binnen als buiten Europa.

Dutch Carrot Group

De Dutch Carrot Group is in 2009 ontstaan uit een samenwerking tussen Agrifirm Plant, Koop Landbouw en Hiemstra. Deze bedrijven wilden samen voldoen aan de vraag van afnemers om het hele jaar door te worden voorzien van verse kwaliteitsproducten. De Dutch Carrot Group realiseert dit door elke stap in het proces, van zaad tot de toeleverancier, in eigen beheer te hebben.

Van zaad tot toeleverancier

Het beheersen van de keten

Onze wortelen worden duurzaam geteeld door ervaren telers die tijdens de teelt en oogst actief door ons worden begeleid. Al op het land houden we de kwaliteit van onze wortelen scherp in de gaten. Zo kunnen we onze afnemers op elk gewenst moment van informatie voorzien.

 

Zodra de wortelen geoogst zijn, gaan ze een koelinstallatie van de Dutch Carrot Group in. Hier worden ze bij een temperatuur van 1º in de klei bewaard, totdat ze klaar zijn om in één van onze wasinstallaties gewassen te worden. Tijdens het wasproces worden de wortelen stuk voor stuk zorgvuldig gecontroleerd, zodat we de kwaliteit nauwkeurig in de gaten kunnen houden. Op deze manier kunnen onze afnemers erop vertrouwen dat onze wortelen altijd aan de GlobalGAP normen voldoen.

 

Na het wasproces worden de wortelen op locatie verpakt en door onze eigen logistiek snel bij de klant afgeleverd. Wij zijn bij elke stap in de keten betrokken, waardoor onze klanten en telers altijd op ons kunnen vertrouwen en wij duurzaam en lean kunnen opereren.

Oog voor mens en milieu

Omdat we de complete voedingsmiddelenketen beheersen, kunnen we bij elke schakel de duurzaamheid proactief waarborgen. De wortelen laten we beschermd groeien in vruchtbare en gezonde grond. Hierbij wordt op een verantwoorde manier omgegaan met de bodem, het water en de energie. Omdat we ook de logistiek in eigen beheer hebben, is ons werkproces lean. Daarnaast zijn onze wasserijen en verpakkers stuk voor stuk gecertificeerd en met de warmte die bij de bewaring vrijkomt, verwarmen we de productieruimte. Naast het hergebruiken van energie, wekken we ook zelf niewe energie op met behulp van zonnepanelen. Zo telen we optimaal voor mens, milieu en een goede toekomst.

Een duurzame werkwijze

Al onze producten worden geteeld met oog voor mens en milieu.

Van zaad tot toeleverancier

Wij beheren de processen in de complete voedingsmiddelenketen.

Oer Hollandse producten

Al onze wortelen worden in Nederland geteeld door onze vaste telers.

Dutch